Acquire Best Cognitive Behaviour And Psychoeducational Analysis Assignment Help Service At Expertsminds!

Home   Course   Cognitive Behaviour And Psychoeducational Analysis Assignment Help
Previous << || >> Next

Cognitive Behaviour And Psychoeducational Analysis Assignment

ARE YOU LOOKING FOR RELIABLE COGNITIVE BEHAVIOUR AND PSYCHOEDUCATIONAL ANALYSIS ASSIGNMENT HELP SERVICES? EXPERTSMINDS.COM IS RIGHT CHOICE AS YOUR STUDY PARTNER!

Part A -

Q1. Cognitive behavioral practitioners use:

a. a brief, active, directive, collaborative, present-focused, and didactic approach

b. a psychoeducational model of therapy

c. a therapeutic model that relies on empirical validation of its concepts and techniques

d. All of these answers.

Answer - b. a psychoeducational model of therapy

Q2. Which is true of the application of cognitive behavioral techniques in a group?

a. These techniques remain under continual evaluation.

b. They are experiential in nature.

c. They are designed to produce insight.

d. They are usually aimed at catharsis.

Answer - c. They are designed to produce insight.

Q3. Which of the following is not considered a behavioral technique?

a. mindfulness

b. the empty-chair technique

c. cognitive restructuring

d. self-reinforcement

Answer - a. mindfulness

Q4. Which of the following is generally a part of the working phase of a cognitive-behavioral group?

a. reinforcement

b. behavioral rehearsal

c. cognitive restructuring

d. All of the above.

Answer - b. behavioral rehearsal

Q5. Generally, during the initial stage, each CBT group session opens with group members:

a. checking in by stating significant developments during the week

b. reporti ng on their homework

c. identifying topics or issues they would like to put on the agenda for the session

d. All of the above.

Answer - c. identifying topics or issues they would like to put on the agenda for the session

Q6. Which of the following is part of the problem-solving process in problem-solving therapy?

a. adopt a problem-solving orientation

b. define the problem

c. brainstorm alternative solutions

d. All of the above.

Answer - c. brainstorm alternative solutions

Q7. Is a particularly promising blend of cognitive behavior and psychoanalytic techniques, which has been used to treat clients with borderline personality disorder.

a. Mindfulness-based Cognitive Therapy (MSCT)

b. Mindfulness-based Stress Reduction (MBSR)

c. Dialectical Behavior Therapy (DBT)

d. Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Answer - a. Mindfulness-based Cognitive Therapy (MSCT)

Q8. According to Ellis, people become emotionally disturbed because:

a. they continue to indoctrinate themselves with erroneous ideas

b. they create this disturbance by accepting certain beliefs

c. situations cause stress, leading to a breakdown of defenses

d. a and b only

Answer - b. they create this disturbance by accepting certain beliefs

Q9. Which of the following is not generally associated with the REBT group?

a. self-rating

b. information giving

c. homework assignments

d. analysis of rackets

Answer - d. analysis of rackets

DO YOU WANT TO EXCEL IN COGNITIVE BEHAVIOUR AND PSYCHOEDUCATIONAL ANALYSIS ASSIGNMENT - ORDER AT EXPERTSMINDS!

Q10. In the REBT group, homework assignments are:

a. carried out in the group.

b. carried out in daily life.

c. seen as basic to the REBT method.

d. All of the above.

Answer - a. carried out in the group.

Q11. The role of the REST group leader can be best characterized as atn).

a. didactic and highly directive role

b. facilitator

c. l-Thou model of relating

d. blank screen that receives projections

Answer - a. didactic and highly directive role

Q12. REST groups often use which procedures?

a. rational-emotive imagery

b. didactic teaching methods

c. homework assignments

d. All of the above.

Answer - a. rational-emotive imagery

Q13. Feelings of anxiety, depression, rejection, anger, and guilt are initiated and perpetuated by:

a. unfortunate events that happen to us

b. a self-defeating belief system

c. a significant person in our life who rejects us

d. a fau Ity life scri pt

Answer - d. a fau Ity life scri pt

Q14. The main purpose of using emotive techniques in REBT is to:

a. dispute members' irrational beliefs

b. help group members release their blocked emotional pain

c. provide members with much needed support

d. assist members in becoming more reliant on their emotions as a basis for decision making

Answer - a. dispute members' irrational beliefs

Q15. Which of the following is not a key concept of reality therapy?

a. Members must make commitments.

b. Members focus on unconscious motivation.

c. Members make evaluations of their behavior.

d. Members focus on the present not the past.

Answer - d. Members focus on the present not the past.

Q16. Regarding the role of self-evaluation in the reality therapy group, which is true?

a. The group leader judges the morality of the actions of members.

b. The leader teaches members moral behavior in an active way.

c. Members must decide for themselves the quality of their actions.

d. a and b only

Answer - c. Members must decide for themselves the quality of their actions.

Q17. Which of the following is an integral part of a reality group?

a. commitment

b. dream work

c. working on the life scripts of members

d. reenacting past events in the present

Answer - a. commitment

Q18. The main task of the reality therapy group leader is to:

a. confront irrational beliefs

b. become an existential partner with other searching members

c. focus on ways of helping members gain insight into their own current behavior

d. encourage members to make an evaluation of their present behavior

Answer - c. focus on ways of helping members gain insight into their own current behavior

Q19. Contemporary reality therapy is grounded in the principles of:

a. behavior therapy

b. experiential therapy

c. object-relations therapy

d. the existential/phenomenological orientation

Answer - a. behavior therapy

DO WANT TO HIRE TUTOR FOR ORIGINAL XXXX ASSIGNMENT SOLUTION? AVAIL QUALITY COGNITIVE BEHAVIOUR AND PSYCHOEDUCATIONAL ANALYSIS ASSIGNMENT WRITING SERVICE AT BEST RATES!

Q20. Which of the following is not a step in the process of the solution-focused group?

a. setting well-formed goals

b. engaging in shame-attacking exercises

c. searching for exceptions to the problem

d. encouraging motivation

Answer - c. searching for exceptions to the problem

Q21. Solution-focused counseling has parallels to , which concentrates on what is right and what is working for people rather than dwelling on deficits, weaknesses, and problems.

a. positive psychology

b. the medical model

c. self psychology

d. object relations therapy

Answer - a. positive psychology

Q22. In the model of change, people are assumed to progress through a series of five identifiable stages in the counseling process.

a. motivational interviewing (Mil

b. sequential

c. transtheoretical

d. transatlantic

Answer - b. sequential

Q23. In the stage, individuals intend to take action immediately and report some small behavioral changes.

a. precontemplation

b. contemplation

c. preparation

d. action

Answer - b. contemplation

Q24. Reluctance to change is viewed as atn) part of the therapeutic process.

a. atypical

b. normal and expected

c. unpredictable

d. pathological

Answer - b. normal and expected

Q25. Motivational interviewing (M I) is designed to evoke and explore:

a. interviewing skills

b. intrapersonal barriers to connecting with others

c. ambivalence

d. unfinished business

Answer - b. intrapersonal barriers to connecting with others

SAVE YOUR HIGHER GRADE WITH ACQUIRING COGNITIVE BEHAVIOUR AND PSYCHOEDUCATIONAL ANALYSIS ASSIGNMENT HELP & QUALITY HOMEWORK WRITING SERVICES OF EXPERTSMINDS.COM

Part B -

Q1. Write a critique of REBT, including special mention of aspects of the model that you most like and least like. With which kind of client populations and which kind of problems do you think REBT works best?

Answer - The REBT known as Rational Emotive Behavior Therapy is basically a process of professional ethics in Psychology and it is proposed by the most. This theory was developed after analyzing ethical issues in the psychoanalytic approach. The theory is based described as a collection of Time limited, present centered, the active and directive. It basically helps to treat the various psychological disorders and anxiety as well. The REBT is also defined as Psycho educational model. It is mainly a model that portrays the role of behavior, cognition and also emotion behavior (Braet, Wante, Van Beveren & Theuwis, 2015). It also influences the aspects of human life and the day to day behavior. It also looks after the fact that how a person can be turn out to be successful and unsuccessful in life.

Client population in which the REBT works are where the general public is more inclined towards the poverty criteria. It also best to implement in old age homes or to people who have abnormality stems and more cognitive to others. Thus the approaches basically help in correcting the cognitive deficiencies and lack of planning as well (Magill et al., 2018). Thus the approach is being prescribed in two different ways. According to Ellis the approach requires Cognitive thinking whereas Beck suggests a cognitive TRIAD for further development of the subject. Thus we can conclude that as we basically interact to the world with or mental representations thus if the mentality is wrong then way of representation get distorted as well (Braet, Wante, Van Beveren & Theuwis, 2015). To make sure that reasoning are adequate and behavior are not getting distorted the use of REBT theoretical approaches are required. As it helps in reasoning the factual data of a human being or a group of people who have correct thinking disorders, wrong mentality representations and also inaccurate and inadequate thinking. However, using TRIAD of cognitive thinking as per Baker can also be used but in a more psycho educational approach rather than a practical thinking and reasoning approach (Magill et al., 2018).

DO YOU WANT TO EXCEL IN COGNITIVE BEHAVIOUR AND PSYCHOEDUCATIONAL ANALYSIS ASSIGNMENT? HIRE TRUSTED TUTORS FROM EXPERTSMINDS AND ACHIEVE SUCCESS!

Q2. Discuss the basic assumptions underlying the reality therapy model. Include in this discussion some mention of the key concepts of the approach.

Answer - The reality therapy model represents a therapeutic approach to making better choices through improving one's capabilities with regards to decision-making, in order to achieve specific goals. According to Dr. William Glasser, the developer of the reality therapy model, the theory is focused on the current issues or the present, rather than the past events. The three R's of the Reality Therapy model are namely, responsibility, reality, and right and wrong (Wubbolding, 2015). This therapy is primarily a type of cognitive behavioural psychotherapy which is chiefly client-centered. According to Dr. Glasser, the social components involved in the psychological disorders are often overlooked (Wubbolding, 2015). Hence, a majority of the population are labeled mentally ill, without a proper or suitable counseling with regards to the decision-making abilities and a choice for making a better future. Often, the distress caused by social influence on a person may cause psychological dissatisfaction of the needs of the individual, which can be considered as a prime assumption behind the formulation of this model.

The key concepts of the model include the trusting relationship between the therapist and the patient. The patient strives on the requirement to feel heard and respected, which is thus fulfilled by the therapist. The fundamental needs of the patient primarily involve love, survival, power, belonging, fun, and freedom (Mabeus & Rowland, 2016). The exercise of independence and autonomy of the patient is vital to the concept of this particular approach. Emphasis on the thought process of the patient is exercised, rather than focusing on the flaws and blaming for the past occurrences. The role of the reality therapy model is crucial in understanding, setting and achieving goals (Mabeus & Rowland, 2016). The core ideas include taking action based on the cooperative therapeutic relationship between the therapist and the patient. Furthermore, focusing on the behaviour of the patient in order to change thinkings and emotions of the patient for the better outcome is involved in this aspect.

GET GUARANTEED SATISFACTION OR MONEY BACK UNDER COGNITIVE BEHAVIOUR AND PSYCHOEDUCATIONAL ANALYSIS ASSIGNMENT HELP SERVICES OF EXPERTSMINDS.COM - ORDER TODAY NEW COPY OF THIS ASSIGNMENT!

Q3. How could you incorporate Motivational Interviewing (M I) strategies into some of the approaches that have been discussed already? In which approaches would it seem inappropriate to draw from MI? Explain.

Answer - Several instances of motivational interviewing may be implemented in order to effectively execute the Reality Therapy model on the patient. There are multiple components involved in the MI techniques, such as evoking or eliciting change talks. It may be stated in this context that the objective of the reality therapy is to focus on the patient's requirements for bringing about a change in the decision-making aspects for better outcomes (Dean et al., 2016). Hence, the need for a deliberate change is essential in this regards. Since, the Reality Therapy model is client-oriented; the use of MI may be effectively implemented for approaching the challenges of the clients. In addition to that, implementing reflective listening can also be undertaken. For instance, responding to the issues or opinions of the client may aid in the development or building of empathy towards the patient, on behalf of the therapist (Magill et al., 2018).

The Columbo Approach in this regards may be avoided as it primarily focuses on deploying discrepancies for the patient. Furthermore, it may be taken into account that there are certain confrontational approaches which may be avoided for the clients undertaking Reality Therapy model. For example, getting into arguments regarding the individuals having issues and coaxing the individual for confronting the particular issues experienced by the individuals may be avoided in this regards. In addition to that, offering direct advices as well as solutions may prove potentially damaging to the improvement of the individual. Moreover, it is to be noted that the use of an authoritative stance or providing expert opinion may also be avoided (Dean et al., 2016). Additionally, coercive behavior or mannerisms towards the patient may have a negative impact on the MI techniques as well.

ENDLESS SUPPORT IN COGNITIVE BEHAVIOUR AND PSYCHOEDUCATIONAL ANALYSIS ASSIGNMENTS WRITING SERVICES - YOU GET REVISED OR MODIFIED WORK TILL YOU ARE SATISFIED WITH OUR COGNITIVE BEHAVIOUR AND PSYCHOEDUCATIONAL ANALYSIS ASSIGNMENT HELP SERVICES!

Tag This :- EM13869739A06 Cognitive Behaviour And Psychoeducational Analysis Assignment Help

get assignment Quote

Assignment Samples

    Business Intelligence Assignment Help

    business intelligence assignment help - Identify and explain different business processes and supporting processes models used at the selected organisation

Get Academic Excellence with Best Skilled Tutor! Order Assignment Now! Submit Assignment